Uitgelegd

Wat is osteopathie

Osteopathie is een manuele therapie, die de beweeglijkheid verbetert. Dankzij de verbetering in de beweeglijkheid verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten.

Waar begint het

Waar fysiotherapie stopt, gaat osteopathie een stap verder

Osteopaat Ronald van Oers beoordeelt eerst uw klachten en kijkt hiervoor naar een aantal aspecten. Voor de best passende osteopathische behandeling is het essentieel te weten hoe u er mechanisch, neurologisch, vasculair en metabolisch aan toe bent. Hiermee wordt de oorzaak van uw klacht in kaart gebracht. Om te weten welke aspecten meespelen in uw klachtenpatroon worden er 3 systemen onderzocht:

Deze systemen maken het lichaam tot één functionerend geheel. En dat is precies waar osteopathie om draait: het lichaam behandelen één geheel. De systemen kunnen niet los van elkaar gezien worden. Door de verschillende systemen als één te behandelen wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd. Bijvoorbeeld als er teveel bewegingsbeperkingen in het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel of het systeem tussen schedel en heiligbeen zitten, is het herstellend vermogen van het lichaam verminderd. Daardoor herstellen klachten traag of zelfs niet. Hier kan de osteopaat u bij helpen.

ronald-osteopatie-16-06-2014-023-1
ronald-osteopatie-16-06-2014-012
Bij Osteopathie van Oers in Halsteren bent u letterlijk in goede handen! Last lichamelijke klachten? Osteopathie van Oers biedt de uitkomst!
lage rugpijn behandelen - Sieba, ze wil prijslijst filmpjes en tekst aanpassen. Zijn hier filmpjes voor?
beperkt bewegen

Osteopathie van Oers helpt!

Osteopaat Ronald van Oers zorgt ervoor dat bewegingsbeperkingen worden verholpen in alledrie de systemen. Zo wordt u efficiënt van klachten afgeholpen en is uw lichaam in staat goed te herstellen. Wilt u meer weten, of vraagt u zich af of osteopathie ook voor u een oplossing is, neem dan gerust contact op met osteopathiepraktijk Van Oers!

Wilt u een afspraak maken? U kunt hem zelf plannen met onze online agenda! Wel zo snel en gemakkelijk!