OSTEOPATHIE VAN OERS

Osteopaat voor uw baby

Op zoek naar een ervaren osteopaat voor uw baby, in de omgeving van Bergen op Zoom, Sint-Maartensdijk, Etten-Leur, Zevenbergen, Breda, Goes, Steenbergen en Roosendaal? Osteopathie praktijk Van Oers in Halsteren is gespecialiseerd in osteopathie voor baby’s.

Wij helpen u met…

De klachten waarmee de osteopaat u kan helpen zijn ontelbaar. Op deze pagina kunt u meer lezen over osteopathie voor uw baby.

Uw baby in veilige handen

Osteopathie praktijk Van Oers is als erkend osteopaat opgenomen in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). De kwaliteit van osteopathie-behandelingen voor baby’s en onze osteopaat zijn daarmee gewaarborgd. Uw baby is bij onze osteopaat in veilige handen!

 

Ervaringen osteopathie bij een baby

Bij een osteopathie-behandeling wordt er naar het hele lichaam gekeken. De osteopaat krijgt hierdoor een compleet beeld van de klacht en de achterliggende oorzaak daarvan. Veel ouders voelen zich beter gehoord bij een osteopaat, dan bij de huisarts of het consultatiebureau.

Wat doet een osteopaat bij een baby?

Osteopathie is gericht op de beweging van weefsels in het lichaam, zoals organen, botten en spieren. Soms wordt de beweging van baby’s beperkt of veroorzaakt die bewegingsbeperking bepaalde klachten bij baby’s, zoals veel huilen, reflux of slaapproblemen.

Een osteopaat probeert door middel van zachte massagetechnieken om de beweging in het weefsel van het kindje terug te brengen. Voor veel ouders is het een geruststelling dat een osteopaat geen medicijnen of apparaten gebruikt bij de baby, maar alleen met de handen werkt.

Wanneer ga ik met een baby naar de osteopaat?

Is de baby onrustig of huilt de baby minstens 3 uur per dag, op minimaal 3 dagen per week in 3 opeenvolgende weken? Bezoek dan zeker een osteopaat met de baby.

OSTEOPATHIE van oers
Waar fysiotherapie stopt, gaat de osteopathie net een stap verder

Waar kan een osteopaat bij helpen?

Osteopathie bij baby’s komt vaak voor. Bij een check-up na de geboorte wordt gekeken naar de beweeglijkheid van het kindje. Bij pasgeboren baby’s zien we veel beperkingen in de schedel, nek of organen.

De geboorte van een kind is voor zowel de moeder als de baby een ingrijpende gebeurtenis. Tijdens de bevalling wordt er grote druk uitgeoefend op het lijfje en de schedel van het kindje. Doordat het lichaam van een baby zeer beweeglijk is, kan het kindje dit normaal gesproken prima opvangen.

Toch kunnen er factoren meespelen die de baby een pittige start geven. Denk daarbij aan een (te) snelle of langzame bevalling, tangverlossing, vacuümverlossing en stuitligging, met onrustig gedrag, een voorkeurshouding of veel huilen tot gevolg.

Veel voorkomende problemen bij baby’s kunnen worden verholpen bij de osteopaat, denk aan:

Zachte massagetechnieken bij baby’s

Bij baby’s zijn de behandeltechnieken veel zachter dan bij volwassenen. Tijdens één of meerdere sessies voert de osteopaat zogenaamde mobilisaties uit. Met deze zachte massagetechnieken wordt de beweeglijkheid van spieren, gewrichten en organen gestimuleerd. Een osteopaat zal een baby nooit kraken!

Kosten osteopaat voor een baby

Het eerste consult voor osteopathie bij een baby duurt ongeveer 45 minuten en kost € 80,-. Eventuele vervolgconsulten duren 30 minuten en kosten € 60,- per sessie.

Is osteopathie opgenomen in de aanvullende zorgverzekering? Dan worden de kosten voor de osteopaat bij de baby vergoed.

Is osteopathie bij een baby gevaarlijk?

Osteopathie bij baby’s is veilig en niet gevaarlijk of schadelijk. Wel is het raadzaam om voorafgaand aan behandeling in overleg met een huisarts vast te stellen dat er geen onderliggend medisch probleem speelt.

Osteopathie praktijk Van Oers is een erkend osteopaat, die garant staat voor veilige osteopathie-behandelingen van baby’s. Onze osteopaat zal de baby nooit dubbelvouwen, in een foetushouding terugleggen of in andere vreemde houdingen bewegen.

De kwaliteit van onze osteopaat wordt gewaarborgd door onze opname in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

OSTEOPATHIE van oers
Ronald van Oers is universitair geschoold, gespecialiseerd in osteopathie bij baby’s en al vele jaren werkzaam in de osteopathie.

Osteopathie-behandeling baby

Hoe gaat de osteopaat te werk bij de behandeling van een baby? Osteopathie ziet er bij baby’s anders uit dan bij volwassenen. Allereerst vindt er een uitgebreid gesprek met de ouder(s) plaats.

De algemene gezondheid van het kindje wordt besproken, maar er is ook aandacht voor het verloop van de bevalling. Daarna vindt er een manueel lichamelijk onderzoek plaats. Hierbij brengt de osteopaat de knelpunten in kaart en bekijkt hij wat er verbeterd moet worden om de klachten te kunnen behandelen.

 

De osteopaat bepaalt naar aanleiding van het uitgebreide gesprek en lichamelijk onderzoek of osteopathie de juiste behandelmethode is voor de baby. Blijkt het vanwege onderliggende medische problemen toch noodzakelijk om naar de huisarts te gaan? Dan stuurt de osteopaat de ouders en baby door. Is er wel behandeling met osteopathie mogelijk? Dan kan de behandeling direct tijdens het consult starten.

Met een baby naar Osteopathie praktijk Van Oers

Osteopathie praktijk Van Oers bevindt zich in Halsteren, op de grens van Noord-Brabant en Zeeland. Wij zijn vlot bereikbaar vanuit Sint-Maartensdijk, Roosendaal, Etten-Leur, Zevenberg, Bergen op Zoom, Steenbergen, Goes en Breda.

Maak direct een afspraak met onze osteopathie praktijk en ervaar de voordelen van osteopathie voor baby’s.

osteopaat baby