Lage rugpijn

Heeft u last lage rugpijn? Onderzoek laat zien dat minstens 80% van de mensen minstens 1x in het leven te maken krijgt met lage rugpijn. Daarnaast wordt lage rugpijn gezien als de belangrijkste reden van arbeidsongeschiktheid in Nederland. U bent dus zeker niet de enige!

Van Oers behandelt dagelijks mensen die beperkt worden met klachten in de onderrug. Of het nu gaat om lokale of uitstralende pijn, osteopathie zal ook voor u in de meeste gevallen een efficiënte manier zijn om van uw klacht af te komen. Pijn in de onderrug valt onder te verdelen in specifieke en aspecifieke rugpijn. Aspecifieke rugpijn is rugpijn waarbij geen aantoonbare anatomische oorzaak te achterhalen is. Specifieke rugpijn is dan ook rugpijn waarbij wél een anatomische oorzaak is aan te wijzen. Voorbeelden van specifieke rugpijn zijn bijvoorbeeld hernia\’s, breuken of tumoren. De meeste gevallen die Van Oers behandeld zijn dan ook aspecifiek van aard. Wanneer Van Oers een specifieke vorm van lage rugpijn vermoedt, dan zal hij u in de meeste gevallen doorsturen naar een arts waardoor veiligheid voorop staat in de behandeling!

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat osteopathie goed werkt bij lage rugpijn, dus wacht niet tot morgen!

Behandelprogramma
Osteopathie benadert uw klacht grofweg via 4 systemen. Uw klacht wordt mechanisch, vasculair, neurologisch en metabool benaderd. Elke klacht kent een individueel klachtenpatroon, daarom is het van belang het hele lichaam te onderzoeken om te zien waar de dominantie zit voor úw klacht.

Afspraak maken?

Nog vragen

Wij helpen u graag!

Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u zo spoedig mogelijk van een reactie.

Wilt u meer weten, of vraagt u zich af of osteopathie ook voor u een oplossing is, neem dan gerust contact op met osteopathiepraktijk Van Oers.