OSTEOPATHIE VAN OERS

Lage rugpijn behandelen met osteopathie​

Lage rugpijn laten behandelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Lage rugpijn vormt een groot volksgezondheidsprobleem. Minstens 80% van de mensen krijgt minstens één keer te maken met lage rugpijn.

Wij helpen u met…

De klachten waarmee de osteopaat u kan helpen zijn ontelbaar. Op deze pagina kunt u meer lezen over klachten bij lage rugpijn.

Symptomen van rugpijn

Vaak ervaart men een zeurende pijn, die kan uitstralen naar de billen of benen. Er kan sprake zijn van een tintelend gevoel of verminderde spierkracht. Rugpijn kan plotseling na een bepaalde beweging of geleidelijk ontstaan. Bij terugkerende rugpijn spreken we over chronische rugklachten.

 

U bent zeker niet de enige met rugklachten:

Hoe ontstaat lage rugpijn?

Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen spieren, botten, gewrichten en zenuwen een rol spelen bij het ontstaan van klachten. Een verkeerde houding kan leiden tot rugpijn. Maar ook psychologische factoren, emoties en stress kunnen leiden tot fysieke rugklachten.

Hoewel bijna iedereen in zijn leven te maken krijgt met rugpijn, is de oorzaak van de rugklachten vaak lastig te achterhalen. Vooral bij pijn in de onderrug is het aanwijzen van een specifieke oorzaak lastig. We maken onderscheid tussen specifieke en aspecifieke lage rugpijn.

 

Specifieke en aspecifieke lage rugpijn

Wanneer de oorzaak van rugklachten duidelijk anatomisch aantoonbaar is, spreken we over specifieke rugpijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hernia’s, breuken, infecties of tumoren. Wanneer onze osteopaat een specifieke vorm van rugpijn vermoedt, dan zal hij u in de meeste gevallen doorsturen naar een arts. Veiligheid staat voorop in de behandeling van rugklachten.

Vaker is er echter sprake van aspecifieke lage rugpijn, waarbij er geen aantoonbare anatomische oorzaak te vinden is. Ook daarbij is osteopathie een efficiënte manier om klachten te verlichten of verhelpen.

 

Specialist in rugklachten

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat osteopathie uitermate geschikt is voor de behandeling van rugklachten, of het nu gaat om lokale of uitstralende pijn. Osteopathie praktijk van Oers is specialist in rugklachten, onze osteopaat werkt dagelijks aan de behandeling van lage rugpijn.

OSTEOPATHIE van oers
Waar fysiotherapie stopt, gaat de osteopathie net een stap verder

Behandeling van rugklachten met osteopathie

Een osteopaat bekijkt het lichaam als een geheel. Daarom onderzoekt de osteopaat voorafgaand aan behandeling eerst het gehele lichaam in de zoektocht naar het onderliggende probleem. De osteopaat benadert uw klachten op vier niveaus: mechanisch, vasculair, neurologisch en metabool.

Bij de behandeling van rugklachten met osteopathie wordt er allereerst vastgesteld in welk gebied van het lichaam de oorzaak zich bevindt. Soms zit het probleem voornamelijk in het bewegingsstelsel, een andere keer juist in het orgaanstelsel of het zenuwstelsel. Klachten kunnen ook vanuit een combinatie in deze stelsels ontstaan.

REVIEWS

Wat zeggen cliënten

Vele tevreden cliënten gingen u al voor bij osteopaat Ronald van Oers in Halsteren.

Snel resultaat

“Bijna 7 jaar heb ik rondgelopen met buik- en rugklachten; vastzittende, harde buik en veel spier- en gewrichtspijn. Door osteopathie ben ik vrij snel van mijn klachten afgekomen. Het goede aan de behandeling van Ronald vind ik, is dat hij kijkt naar het lichaam als geheel; dus geen plaatselijke behandeling van het pijnlijke gebied, maar juist op zoek gaat naar de oorzaak van het probleem. Hij heeft veel kennis van het menselijk lichaam en luistert goed naar zijn patiënt. Hierdoor kan hij goed de oorzaak van de klachten achterhalen en dit in bijzonder snelle tijd (in mijn geval in 3 behandelingen) oplossen met blijvend resultaat!!”

Prikkelbare darmsyndroom

“lk liep al jaren met de diagnose prikkelbare darmsyndroom. De huisarts zei dat ik maar wat op mijn voeding moest letten en dat er verder niks aan gedaan kon worden. Ik werd erg beperkt in mijn dagelijks leven. Uit eten in een restaurant durfde ik niet meer, omdat ik bang was dat die buikpijn weer op kwam zetten of dat de wc te ver weg zou zijn. Toen ben ik gaan zoeken op internet en kwam ik een osteopaat tegen. Ik merkte al verschil na de tweede behandeling en na 4 behandelingen bij Osteopathie Van Oers ben ik klachtenvrij! Ik raad iedereen osteopathie aan die net als ik al jaren klachten hebben! De diagnose PDS hoeft je leven niet te tekenen, dus doe daar wat aan!”

Migraine

“Ronald heeft me 4 keer behandeld en ik heb sindsdien veel minder last van mijn hoofdpijn! Ik hoef geen werkdagen meer af te zeggen en ik voel me nu ook een stuk gezonder. Iedereen met migraine zou eigenlijk eens langs een osteopaat moeten.”

Laat lage rugklachten behandelen

Last van lage rugpijn? Maak direct een afspraak met onze specialist in rugklachten.