Het consult

Uw consult begint met een vraaggesprek (anamnese). Vervolgens volgt ter voorbereiding op de osteopathische behandeling een onderzoek door osteopaat Ronald van Oers.

Vraaggesprek / Anamnese

Dit is het vraaggesprek. Hieruit komt naar voren wat uw klacht inhoudt. Er worden specifieke vragen gesteld om zoveel mogelijk te weten te komen over uw klacht. Bij van Oers osteopathie kijken we ook naar uw hele medische geschiedenis. Dit is belangrijk voor uw veiligheid en de effici├źntie van de osteopathische behandeling.

Het onderzoek

Ronald van Oers is in staat om in enkele minuten het totale lichaam globaal te onderzoeken op bewegingsbeperkingen danwel bewegingsverliezen. Beperkte gebieden zullen later in detail worden onderzocht. Ook krijgt hij een goede indruk over de kwaliteit van verschillende weefsels. Dit wordt meegenomen in de osteopathische behandeling

Na het onderzoeken wordt met u besproken wat de bevindingen zijn en hoe de behandeling eruit gaat zien. Het advies kan zijn om 100% osteopathie toe te passen, of om een combinatie behandeling van osteopathie en bijvoorbeeld dry needling in te zetten. Andere combinatie behandelingen zijn ook denkbaar. Indien mogelijk zal Ronald van Oers uw klacht toelichten met beeldmateriaal.

De osteopathische behandeling

Bij de behandeling van uw lichamelijke klacht zullen de belangrijkste bewegingsverliezen door de osteopaat worden behandeld. Dit wordt gedaan door middel van: manipulatie (handbeweging), mobilisatie, rektechniek en zeer zachte weefsel technieken. Het voornaamste doel is om elasticiteit terug te geven aan het lichaam, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Wilt u meer weten, of vraagt u zich af of osteopathie ook voor u een oplossing is, neem dan gerust contact op met osteopathiepraktijk Van Oers.