Dry Needling & Triggerpoints​

Ook bij Osteopathie Van Oers kunt u terecht voor dry needling. Dry needling heeft de laatste tijd ook in de osteopathie bijzonder veel populariteit gewonnen. Dry needling is echter nooit een behandeling op zich, het is enkel een methode om ’triggerpoints’ effectief te behandelen.

Methode

Wat is Dry Needling?

Triggerpoints zijn drukpijnlijke punten die in een spier liggen. Deze triggerpoints zijn echter niet voor niks ontstaan. Eerst moeten middels de principes van de osteopathie de eventuele onderliggende mechanismes behandeld worden die oorzakelijk waren voor het ontstaan van de triggerpoints. Door middel van een speciale techniek worden de verschillende punten aangeprikt met een acupunctuurnaaldje. Hierdoor raken spieren snel en langdurig ontspannen. Voor het prikken gebruikt de osteopaat een droge acupunctuurnaald gebruikt. Dit wil zeggen dat er geen vloeistoffen worden ingespoten.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupuntuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende lange tijd in het lichaam gezet om meridianen te beïnvloeden. Dry Needling is puur gericht op spierweefsel.

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

Triggerpoints kunnen ontstaan door zeer veel factoren. Hieronder staan vaak voorkomende oorzaken voor het ontstaan van triggerpoints:

Wilt u meer weten, of vraagt u zich af of dry needling ook voor u een oplossing is, neem dan gerust contact op met osteopathiepraktijk Van Oers.