Huilbaby

De geboorte is zowel voor moeder als baby topsport. Huilt uw baby minimaal 3 dagen per week, 3 opeenvolgende weken en minstens 3 uur per dag? Dan spreken we van de regel van 3, wat betekent dat u een huilbaby heeft. Vaak zien we dat ouders radeloos zijn en er soms aan onderdoor gaan. Ook gebeurt het dat relaties soms onder stress komen te staan.

Bij een bevalling worden er grote krachten uitgeoefend op de baby. Dit is zowel op het lijfje als op de schedel. Normaal kan een baby dit goed opvangen, omdat alles nog zeer beweeglijk is. Er zijn echter zaken die van invloed zijn op de bevalling. Denk hierbij aan een (te) snelle of langzame bevalling, tangverlossing, vacuümverlossing, stuitligging enz. Er zijn dus verschillende zaken waardoor uw baby een zware start meegemaakt kan hebben.
Wanneer u merkt dat uw baby onrustig is, benader dan een osteopaat voor uw baby én uzelf. Maak direct een afspraak.

Behandelprogramma
Een behandeling van een baby zal er niet hetzelfde uitzien als bij een volwassene. Eerst zal een uitgebreid gesprek plaatsvinden, zodat er een zo goed mogelijk inzicht is waar het bij uw baby mis gaat. Er wordt bij baby\’s uitsluitend met zeer zachte technieken gewerkt! Veel geziene problemen zijn beperkingen in de schedel, nek of organen bij pasgeborenen. Dit zal verder worden uitgezocht voor de osteopathie behandeling gestart wordt.

 

Nog vragen

Wij helpen u graag!

Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u zo spoedig mogelijk van een reactie.

Wilt u meer weten, of vraagt u zich af of osteopathie ook voor u een oplossing is, neem dan gerust contact op met osteopathiepraktijk Van Oers.